Uluru national Park
Blijf op de hoogte en volg Remco
09 Januari 2013 | Australië, Alice Springs
Dag 7
op de rustdag van de tour in Alice Springs niet veel gedaan, alleen even naar een uitzicht punt gelopen waar je een uitzicht hebt over Alice Springs. De rest van de dag op bed gelegen met de airco aan, omdat het buiten veel te warm was. (45 °C)
Dag 8
vandaag werden we om 6:00 uur opgehaald van de hostel. Dit keer was het een volle bus (16 mensen) Vanuit Alice Springs duurde het 3,5 uur voordat we bij onze camping waren. De camping ligt vlak bij Ayers Rock, je hoefde alleen maar een kleine heuvel op te lopen dan had je een prachtig uitzicht over Ayers rock.
Nadat we gegeten hadden gingen we onderweg om de rock van dichtbij te bekijken. Na het wandelen bij de rock onderweg naar de camping nog gestopt op de plek waar je een perfecte foto kan maken, zoals het ook op alle ansichtkaarten staat. Daarna snel naar de heuvel bij de camping gereden waar de zonsondergang kan zien, normaal is Ayers rock dan vel oranje, maar door de bewolking was dit helaas niet het geval. Maar tijdens de zonsondergang wel lekker champagne gedronken met stukjes kaas.
Weer op de camping gegeten, onze slaapmat buiten neergelegd en snel gaan slapen omdat we de volgende dag weer om 3:45 gewekt zouden worden voor zonsopgang.
Rond 23:30 begon het ineens te onweeren dus moest iedereen een plekje in de tenten gaan zoeken.
Dag 9
Na een halve nacht mezelf uit bed kunnen hijsen, ontbeten en dan opweg met de bus naar het zonsopgang uitzicht punt. Om 5:30 stonden we klaar voor de zonsopgang van 6:00 Een prachtige oranje zon die boven de boven de woestijn steeds hoger kwam te staan.
Vanuit hier snel naar Kata Tjuta Voor een wandeling van 7,5 km, deze wandeling mag je alleen in de ochtend maken door extreme hitte (was vandaag 46/47 graden) Om 11:00 uur word het wandelpad gesloten. Om 11:30 waren we weer terug op de camping voor lunch. Na de lunch nog even gezwommen in een erg koud zwembad.
Na het zwemmen kregen we het slecht nieuws te horen dat we morgen waarschijnlijk niet naar Kings Canyon kunnen door hevige branden door de onweer van afgelopen nacht. Wat er eigenlijk op neer kwam dat het hele park in de brand staat. Het oorspronkelijke plan waas om deze middag naar de camping te rijden waar we zullen overnachten vlak bij kings canyon. Maar dit is niet mogelijk omdat alle wegen zijn afgesloten. Daarom slapen we op een cattle station van 400 vierkanten kilometer. Onderweg zag je in de verte heel veel oranje rook.
De cattle station hebben we niet gehaald, onderweg bij een tankstation zeiden ze dat alles is afgesloten en alles in brand staat. Dus we hebben overnacht bij dit tankstation.
Inmiddels hebben we ook meer duidelijk gekregen over de situatie, in het hele gebied zijn branden. Het kings canyon resort is afgebrand en ook het dorp kings creek waar we zouden overnachten, het vuur is daar niet onder controle te krijgen omdat het 46 graden is en een wind.
Momenteel brand half Australië af, er zijn grote branden in nsw en de vuurzee in Tasmania is opnieuw gaan branden. Ook onderweg kom je kleine branden tegen.
De afgelopen jaren hebben ze niet meer van deze grote branden gehad.
De woestijn is niet zoals je van een woestijn verwacht, het zand is hier rood en staat vol met duin gras en kleine boompjes.
Dag 10
Vandaag zijn we om 7 uur gewekt, ontbeten en om 9 uur zijn we vertrokken naar rainbow valley ipv kings Canyon. In Rainbow valley is een hele grote rots wand waar het bovenste stenen rood zijn daaronder Oranje en dan wit.
Het zag er erg mooi uit, maar gelukkig duurde de wandeling niet zo lang omdat het inmiddels 48 graden was.
Daarna zijn we doorgereden naar Simpsons Hole, dat was een meertje tussen rotsen, helaas mocht je daar niet zwemmen. Gelukkig was het al niet zo heet meer, het warmste van de dag is hier om 4 uur in de middag.
Weer in de hostel snel gedoucht daarna met z'n allen uit eten geweest, dat was erg gezellig.
Tot Zaterdag blijf ik nog in Alice Springs, daarna is het tijd om Australië te verlaten en mijn avontuur voort te zetten in New Zealand.
Als je op de hoogte wilt blijven van de verslagen klik dan aan de linkerkant op "aanmelden voor mailinglijst"
09 Januari 2013 - 21:04
Christa:
Pfff, wat verschrikkelijk dat alles in brand staat, en nu kun je de Kings Canyon niet zien wat je zo leuk leek.
Veel plezier verder nog met de laatste dagen, en een fijne reis naar Nieuw Zeeland!
x -
11 Januari 2013 - 11:07